Hónapokkal előre tudni lehet, hogy milyen EU-pályázatok várhatók

A nyilvánosan elérhető adatok, anyagok figyelmes nyomon követésével már hónapokkal előre lehet tudni, hogy milyen EU-pályázatok várhatók Magyarországon, és így ez segíti a kkv-k és  nagyvállalatok jó időben való házon belüli felkészülését is – mutatott rá gyakorlati fókuszú előadásában Papadimitropulosz Alex, a Via Credit ügyvezetője.

Arra a gyakorlati praktikára is felhívta a figyelmet, hogy az 1300/2021-es kormányhatározatot kell figyelni a GINOP pályázatok megjelenésének részleteiről, ugyanis ebben vezeti át a kormány a saját, időnként változó terveit. Legutóbb 3 hónapja, decemberben változott ez a határozat, és ebben már benne volt, hogy 130 milliárd forintos keretösszeggel jön egy kkv-k technológia plusz hitelprogram.

A pályázati szakértő elmondta: a GINOP Plusz 1-ben 461 milliárd forintos keretösszeg lesz beruházások támogatására, 40-50%-os támogatási intenzitásra lehet számítani. Emellett 265 milliárd forintos keretösszeg lesz kiírva a vállalati innovációs támogatásokra, amely keretösszegből lesz lehetőség a nagyvállalatoknak is pályázni.

Eredeti teljes cikk

Scroll to Top