Útjára indult a GINOP Plusz Roadshow

E héten, szerdán (2024.04.17.) részt vettünk egy, a Közigazgatási – és Területfejlesztési Minisztérium szervezésében útjára indított Roadshow-n, ahol a 2021-2027-es programozási időszak GINOP Plusz elnevezésű Operatív Programja mutatkozott be.

A szegedi Novotel Hotelben elhangzott tájékoztatón, Greinstetter Balázs gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár Úr röviden értékelte az elmúlt évek eredményeit és bemutatta a közeljövőben várható új pályázati lehetőségeket.

Megerősítette, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások számára a 2021-2027-es időszakban továbbra is a GINOP Plusz Operatív Programban fognak azon pályázati felhívások megjelenni, amelyek elsődleges célja a gazdaság és a vállalkozások fejlesztése. Ezt kiegészítően a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (röviden: RRF), illetve a Digitális Megújulás Operatív Program (DIMOP), valamint a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Plusz (KEHOP) fog olyan felhívásokat tartalmazni, melyek keretében kutatás-fejlesztési, energiahatékonysági és technológiafejlesztési célokat támogató pályázati felhívások jelennek majd meg. 

A GINOP Plusz teljes, 2010 Mrd Ft forrás keretéből eddig 621 Mrd Ft értékben kötöttek támogatási szerződéseket. A tervek szerint 2024. évben további 869 Mrd Ft értékben kerülnek új pályázati felhívások megjelentetésre, amely a teljes GINOP Plusz pályázati keret 41%-a. További 611 Mrd Ft pedig a tervek szerint 2025-2027 között kerül majd meghirdetésre.

Kiemelte, hogy 2021-2027-es programozási időszakban a zöld- és a digitális átállás kiemelt hívó szavai a pályázati felhívásoknak, melynek értelmében támogatásra leginkább azok számíthatnak, aki tevékenységüket fenntartható gazdálkodás irányában fejlesztik tovább, illetve jelentős információs technológiai fejlesztéseket kívánnak végrehajtani.

A GINOP Pluszban várhatóan 2024. júniusban kerül meghirdetésre a „KKV-k innovációs képességének támogatása (GINOP Plusz-2.1.3-24)”, illetve a 2024. szeptemberben a „Fókuszterületi innovációs projektek támogatása (GINOP Plusz-2.1.1-24)”. Ezekről a kiírásokról részletesebben a következő hetekben adunk majd tájékoztatást.

Scroll to Top